27 Nisan 2015 Pazartesi

BOBBI BROWN CORRECTOR

Merhaba...


Yeni haftanın hepimize yenilikler getirmesi ümidiyle bu haftanın ilk yazısına başlıyorum :)

Bana kendinde en sevmediğin veya beğenmediğin cilt sorunun ne deseler hiç düşünmeden gözaltı morluklarım/şişliklerim diyebilirim. Zaman içerisinde bazen morluklarım da azalma oluyor,bazen de şişliklerim de. Kendi gözlemlerime dayanarak gözaltlarımın en yoğun şekilde kendini belli ettiği dönemler genellikle;


  • Uykusuzluk yaşadığım veya uyku düzenimin bozulduğu zamanlar,
  • Yeteri kadar su içmediğim zamanlar,
  • Stresli olduğum zamanlar,
  • Ve değiştiremeyeceğim bir gerçek olan genetik faktörler diye sıralayabilirim. 
Evet, genetik özelliklerini alabileceğim birinci dereceden aile yakınlarıma baktığımda gözaltı sorunu yaşamayan neredeyse hiç kimse yok,dolayısıyla da bu durumdan kaçmam imkansız :)
Tabiki birçok krem kullandım,bazısı çok iyi geldi bazısı hiçbir şey yapmadı. Cildimizle ilgili bazı sorunları minimuma indirebiliriz ama tamamen yokedemeyiz. İlerlememesi ve kırışıklık sorununu mümkün olduğunca ertelemesi için kremimi sürmeyi de ihmal etmiyorum elbette.

Eee tabi gerekli tedbirleri aldıktan sonra kozmetikten yardım almamak işten bile değil :) Daha önceki yazımda günlük makyajımın olmazsa olmazlarından biri maskaradır diye belirtmiştim. Bir diğeri ise gözaltı kapatıcısı ve corrector. Corrector ne diyecek olursanız; cildinizde bulunan renk eşitsizliklerini (kızarıklık,damarlı görünüm ve morluk vs.) nötrlemek,gizlemek amacıyla kullanılan renk düzenleyici kremler/kapatıcılardır.


Corrector denince akla gelen ilk ve yegane markalardan biri Bobbi Brown'dur. Ben de bu ürünü Görkem Karman sayesinde almaya karar verdim. O kadar çok seviyor ve övgüyle bahsediyordu ki bu üründen, gözaltlarımın da sadece kapatıcıyla kapanmadığını geç farketmem sebebiyle bir şans vereyim dedim. 

Ben her ne kadar merakla ve beğeniyle satın alsam da kozmetik ürünleri başlarda hep bir endişe veya önyargıyla yaklaşırım. ' Acaba istediğim sonucu elde edebilecek miyim? , Memnun kalır mıyım? ' vs. gibisinden tonla soruyla denemeye başlarım, kimi üründe endişelerimde haklı çıkarım, kimisinde de yanılır ve bayılarak kullanmaya devam ederim; Bobbi Brown corrector de tamda bu oldu işte :)

Real Techniques Deluxe crease brush ile gözaltlarımın sorunlu bölgelerine uygulayıp ardından kapatıcımı da sürdüm müü? Ta taaam! Yorgunluk, morluk, kızarıklıktan eser kalmıyor :) Aydınlanmış, taptaze gözaltlarınızla halka karışabilirsiniz :D

Ürünü Boyner ve YKM'den; online olarak da yine Boyner, YKM, Morhipo ve henüz yeni açılmış olan 
Bobbi Brown'ın kendi web sitesinden 85,00 TL'ye satın alabilirsiniz. Bu arada zaman zaman indirimler oluyor, takip edin derim ;) Ben hala ilk kutudayım, Ekim ayının sonunda almıştım ve hala bitmiş değil. Küçük olması gözünüzü korkutmasın uzun vadede kullanılan gayet bereketli bir ürün :)
Benden bugünlük bu kadar, tekrar görüşmek dileiğle...
Sevgiler...

24 Nisan 2015 Cuma

CLINIQUE LASH BUILDING PRIMER

Merhaba...

Günün yazısı ile karşınızdayım :) Bu yazı yazma işine gün geçtikçe alışmaya başladım.Zaten kendimi bildim bileli hem bir rahatlama aracı olarak hem de sevdiğim için yazardım.Umarım bu işi de başarabiliyorumdur :)

Bugün önceki yazımda da belirttiğim gibi severek ve beğenerek takip ettiğim Merve Özkaynak'ın ''Takma Gibi Doğal Kirpikler'' videosunda tavsiye ettiği ve yine merak ederek gidip aldığım Clinique Lash Building Primer'dan bahsedeceğim.


Benim için bir makyaj da olmazsa olmazım maskaradır.Açıkcası takma kirpik kullanmayı pek sevmiyorum ve bugüne kadar da toplasam üç kez kullanmışımdır o da özel günler için :) Günlük makyajımda da her zaman maskara kullanırım ve kirpiklerimin dolgun,uzun ve kıvrık olmasını isterim.Kirpiklerim siyaha yakın bir renk, çok gür olmamakla birlikte seyrek de olmayan ve kıvrık bir yapıya sahipler.Kirpik yapıma uygun bir maskara kullandığımda her zaman kıvrık ve dolgun kirpiklerim olmuştur.Lakin Clinique'nin bu maskara bazı kirpiklerimi daha dolgun,kıvrık ve uzun görünmesine olanak sağlıyor.

Beyaz renkte olan bu baz uygulandıktan sonra yaklaşık bir dakika bekleyip ardından maskaranızı sürüyorsunuz.Kirpikleriniz biraz sertleşecektir ama maskaranızı sürdükçe kolayca şekil veriliyor.Ben öncelikle yıllardır vazgeçilmezlerimden olan Max Factor False Lash Effect'i uyguluyorum.Ardında da kıvırma, topaklanma ve ayırma işlemi için yine Max Factor Clump Defy maskarayı uyguluyorum.Sonuç;


Fotoğraftaki dağınık ve çıkmış kaşlarım için çok üzgünüm zaten amaç da kirpikler değil mi? :p :$
Ürünün satış fiyatı 69,00 TL'dir.Lakin yine Merve Özkaynak bir videosunda bu ürünün üretiminin durdurulduğunu ve ellerinde kalan stokları bitirmeye çalıştıklarını,stoklar da bittikten sonra piyasada bir daha bulamayacağımızı belirtti :( Şahsen bu habere çok üzüldüm ve başka alternatiflere yöneldim,yakın zamanda onların da bilgilerini vereceğim :)

Herkese şimdiden keyifli bir hafta sonu dilerim,tekrar görüşmek dileğiyle...

Sevgiler...


22 Nisan 2015 Çarşamba

MAC PREP&PRIME CC KREM / MAC FACE&BODY FONDÖTEN

Merhaba...

Bugün sizlere birbirleri ile uyumları çok hoşuma giden bir ikiliden bahsedeceğim.

İlk olarak Mac Prep+Prime CC Color Corrector kremden bahsedeceğim. Paylaşımlarını severek takip ettiğim Görkem Karman'ın Face And Body fondöteni büyük bir övgüyle bahsetmesinin ardından,merakıma yenik düşüp soluğu Mac mağazında aldım. Ten rengime uygun fondöteni aldıktan sonra gözüm yanlış hatırlamıyorsam o dönemde yeni çıkan CC kremlere takıldı.Satış görevlisine bu ürünlerin ne işe yaradığını sorduğumda aldığım fondötenle kullanıldığında müthiş sonuçlar elde edebileceğimi söyledi.Bunun yanısıra tek başına kullanıldığında da cilt de bulunan renk eşitsizlikleri,kılcal damar ve kızarıklıkların görünümünü nötrleyerek cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesine yardımcı olduğundan bahsetti.

Benim de annemin sıkı tembihleri sonucunda çocukluğumdan beri her banyoda kullandığım ve hala kullanmaya devam ettiğim kese alışkanlığım nedeniyle burun ve dudak kenarlarımda kılcal damarlarım fazlaca belirgin halde.Aynı zamanda çillerim de var :) Bazen cilt makyajı yapmak istemezsiniz ama cildinizin sağlıklı görünmesini istersiniz;heh işte bu krem tam da bu anlarda mükemmel iş çıkarıyor <3
CC kremi yüzüme uyguladığımda cildim gerçekten sağlıklı,parlak adeta fondöten varmışçasına rengi eşit ve ve güzel gözüküyor.O gün sadece CC kremi alsam benim için yeterli olurmuş :) Çok ama çok beğenerek kullanıyorum.Cildimle ilgili ciddi anlamda renk eşitsizliği,leke,iz vs. olmadığı için bana Adjust rengini önerdiler.Benim kullandığım renk harici üç farklı rengi daha var.

Gelelim Face And Body fondötene... Bu fondöten suz bazlı,fazlasıyla akışkan bir yapıya sahip,örtücülüğü çok çok az,günlük kullanım için ideal bir ürün.Kullanmadan önce muhakkak çalkalamanız gerekiyor. Bana göre BB kremler gibi hatta ben BB kremleri pek sevemediğim için bu ürünü hafif bir makyaj yapmak istediğimde kullanıyorum.Fondötenin kapatıcılığını arttırmak için avuç içinize döküp,kendi ısınızla biraz beklettiğinizde daha iyi bir örtücülük elde edebiliyorsunuz. (Denedim,kesinlikle farkı oluyor!) Ve son olarak bu fondötenle daha iyi bir sonuc elde etmek istiyorsanız uygulamadan önce Prep+Prime CC kremi sürün,üzerine de Face And Body...
Sonuç: NEFİS :)

Tekrar görüşmek üzere...
Sevgiler <3

21 Nisan 2015 Salı

Makyaj Fırçalarımı Nasıl Temizliyorum?

Merhaba.

Bugünün yazısı makyaja merakı olan insanların en yegane yapması ve atlamaması gereken hijyen ile alakalı bir konu.''Makyaj Fırçası Temizleme'' deyince eminim siz de benim gibi üşenenlerdensiniz :) Ben genel anlamda üşengeç biri olduğum için bu konuda gözümde hep büyürdü.Uzun saatlerimi harcardım,çok sık yapmadığım için temizlemeye kalkışınca da üstünkörü yapmaz,ayrıntılara girerdim. 

Youtube üzerinden takip ettiğim yabancı Youtuber'ların silikonumsu bir aparatla fırçalarını temizlediklerini gördüm.İçimden dedim ki: ''Allah kahretsin!Yine para harcamamızı gerektirek bir şey buldular,gerçi bu üründen Türkiye'de yoktur!''. Derken derken kendi kendime hayıflanırken;Instagram da Merve Özkaynak'ın paylaştığı bu fotoğrafla mutluluğun resmini gördüm adeta :)

O ana kadar fırçalarımı önce zeytinyağına batırıp içinde ne kadar fondöten,kapatıcı veya far kalıntısı varsa arındırır;birkaç kez de bebe şampuanı ile yıkar durulardım.Zeytinyağı fırçaların kıllarının yumuşaklığını korurken;içindeki makyaj kalıntılarını söküp atmama yardımcı oluyordu.Artı yönlerinin yanısıra fırçadan o yağı arındırmak da ciddi zamanımı alıyordu işte...



Fotoğrafta da gördüğünüz üzere N11.com'dan 12,50 TL'ye satın almış olduğum fıstık yeşili (:p) silikon eldivenimle fırçalarımı çok kısa bir sürede yıkadım.Bebe şampuanına batırıp daha sonra eldivene yuvarlak hareketlerle sürterek kirlerinden arındırdım;ihtiyaç olduğu takdirde tekrar şampuanladım vee fırçalarım tertemiz oldu <3

Bu pratik ve hayat kurtaran bilgi için Merve Özkaynak'a tekrar teşekkür ediyorum :)

Tekrar görüşmek dileğiyle;
Sevgiler :)

19 Nisan 2015 Pazar

GlamGlow Supermud Maske

Merhaba...Ben Mihriban!

Birkaç yıldır kişisel bakım ve makyaj malzemeleri ile alakalı çeşitli blogları takip ediyorum.Yazı yazmayı genellikle içimi dökmek amaçlı kullansam da bu kez en azından bir ilgi alanımla ilgili kullanmaya karar verdim.Hele ki günümüzde hem bay hem de bayanların fazlası ile merak salmış olduğu kozmetik ile alakalı (video,yazı,resim vs.) paylaşımların sosyal platformlarda revaçta olduğu bir dönemde ben de kendimce düşüncelerimi kelimelere dökmeye çalışacağım.

Esasen yazarken pek duraksamamama rağmen şu an bu yazıyı yazarken oldukça zorlanıyorum,nedense bir heyecan yaptım :) En baştan belirtmek isterim ki kozmetik benim kendimi bildim bileli ilgilendiğim,yaşım ilerledikçe de daha fazlasını ve ayrıntılarını öğrenmeye/uygulamaya çalıştığım bir konu. Ne kişisel bakımda uzman biriyim ne de profesyonel bir makyaj artistiyim :) Kendi çapımda gördüğüm veya duyduğum ürünleri araştırır daha sonra kafama yattıysa koşarak alır,memnun kaldı isem hem sürekli kullanır hem de çevremdekilere tavsiye eder;beğenmediklerimi de ya bitirmeye çalışır ya da ihtiyacı olan birine hediye ederim :) Kendimce cilt bakımıma özen gösterir,elimden geldiğince de bu konuda bilgim dahilindeyse çevremdekilerle bildiklerimi paylaşırım. Biliyorum bu yazı biraz sıkıcı oldu ama umarım zamanla toparlarım :)

Gelelim ilk yazımın konusunu oluşturacak ürüne;yani Glamglow Supermud Maske'ye...
Bu maske hem bloglarda,hem Instagram da,hem de Youtube da o kadar çok övgüyle bahsedildi ki kayıtsız kalmak neredeyse imkansız olmuştu.Hollywood yıldızlarının bir numaralı tercihi oluşundan tutun,cilt lekelerini gidermede,gözenek ve siyah noktaların temizlenmesinde ve şimdi aklıma gelmeyen daha birçok konuda başarılı olduğundan bahsediliyordu.Ve itiraf ediyorum ki gaza gelip koşarak gidip aldım :) Ve gelelim nacizane bu ürün ile alakalı deneyim ve yorumlarıma:
-Ürünün ambalajı başta size çok güzel ve boyut olarak tatmin edici gibi gelse de içini açtığınızda küçük bir kutu ile karşılaşıyorsunuz :)
-Boyutunun küçük olmasına karşılık ıslak (çamur) yapıda olması sebebiyle az bir miktar size yeterli geliyor. (en azından benim için öyle oldu)
-Keskin bir kokusu var :s
-Uyguladıktan kısa bir süre sonra kurumaya başlıyor ve yüzünüzdeki yağlı,kirli,gözenekli ve siyah noktalı bölgeler belirginleşmeye başlıyor.

Ve sonrası:
-Yüzümde 20 veya 30 dk. beklettikten sonra cildimin arındığını/temizlendiğini gözlemledim.
-Karma bir cildim olduğu için burun,alın,yanak ve çene bölgemde gerilme hissi yaşadım.
-Hemen ardından tonik ve nemlendirici sürmeme karşılık gerilme hissi hemen geçmedi.
-Son olarak her defasında şans vermeme,yukarıda belirttiğim bölgelerde gerilmeler yaşamama rağmen malesef maskeyi uyguladıktan hemen sonraki gün yanak ve çene bölgemde sivilcelerin çıktığını da söylemeden geçemeyeceğim.Evet temizliyor ama neden sivilce çıkarıyor? Belki bir-iki kez olsa bu durumu gözardı edebilirdim ama dediğim gibi her kullandığımda bu sorunu yaşıyorum.O yüzden bir daha bu maskeyi satın almayacağım :(

Ürünün fiyatı 170,00 TL (ben aldığımda bu fiyatta idi) ve Sephora mağazalarında satılıyor.

İlk yazımdan ve benden şimdilik bu kadar...
Tekrar görüşmek dileğiyle...