28 Mayıs 2015 Perşembe

CHANEL POUDRE UNIVERSELLE LIBRE NATURAL FINISH LOOSE POWDER

Merhaba...

Herkese mutlu,huzurlu bir gün dilerim öncelikle. Bu hafta benim için özel bir haftaydı çünkü salı günü doğum günümdü ve ben 30 yaşına girdim :)

Tabiki 20'lerden 30'lara geçiş yapmak düşününce biraz tuhaf geliyor ama zamanı durduramadığımıza göre her yılın ve yaşın elimizden geldiğince keyfini çıkarmamız gerekiyor öyle değil mi? :)

Gelelim günün konusuna: Chanel Poudre Universelle Libre Natural Finish Loose Powder <3


Benim hayatıma pudralar gireli totalde 2 veya 3 yıl olmuştur. Bunun sebebi olarak adeta araba farı gibi parlayan burnumu ve zamanla keşfedip,takibe başladığım bloggerları gösterebilirim :)

Sizler de iyi bilirsiniz ki eskiden pudra uygulanan yüzler heykel gibi veya pul pul durur ve yapay bir görünüm oluşurdu. Bundan ötürüdür ki ten makyajı yapmaya başladığım zamanlarda hiç pudra kullanmayı düşünmedim. Lakin zaman içerisinde kozmetik sektöründeki gelişmeler, makyaj tekniklerindeki farklılıklar ve  ürün yelpazesinin genişlemesi bazı makyaj malzemelerine olan önyargılarımı kırdı.

Benim de kafamdaki tabuları yıkmam ve cilt tipimi tanımam zamanımı aldı. Pudra da bu süreç içerisinde ne işe yaradığını öğrenmeye başladığım bir ürün oldu. Parlamayı önlemek, makyajı sabitlemek, bazen daha canlı ve taze bir görünüme sahip olmak için pudra kullanmamız gerekiyor. Şart mı derseniz; tabiki değil! Lakin yukarıda bahsettiğim konulardan kurtulmak veya verim almak istiyorsanız pudra kullanmalısınız :)


Giriş-gelişme bölümünden sonuç bölümüne geçmenin zamanı geldi biliyorum :) Görsellerde görmüş olduğunuz ürün benim Chanel markasından ilk makyaj malzemem. Bu pudranın methini sevgili Görkem Karman'dan duymuş,o dönemde de kullanmış olduğum pudradan istediğim verimi alamayınca fiyatına rağmen almaya karar vermiştim ve iyiki de almışım diyorum şimdi :)

Bu transparan yapıda bir pudra,cildinize herhangi bir renk vermiyor. Fondöteninizin ve gözaltı kapatıcınızın rengini değiştirmeden veya koyulaştırmadan sabitliyor. Çok çok az bir miktarı fazlasıyla işinizi görüyor. Ben Ocak ayından beri kullanıyorum ve oldukça büyük bir ebata sahip olmasından mütevellit 40 yaşına kadar bana yeter diye düşünüyorum :) 

Elbette ki gün içerisinde T bölgemde parlama oluyor ama bunun kullandığım baz ve fondötenle de alakalı bir durum olduğunu bildiğim için pudraya kusur veya kabahat bulmuyorum. Aksine bu pudra parlama sorunumu en aza indirgedi diyebilirim. Ciltte ki duruşu da doğal olduğu için sanırım ben bu pudra ile hayatıma devam edeceğim <3

Chanel markasına ait kozmetik ürünleri Sephora, Sevil ve Tekin Acar Perfümeri'lerden temin edebilirsiniz.

Bugünlük benden bu kadar, tekrar görüşmek dileğiyle...
Sevgiler <3 


25 Mayıs 2015 Pazartesi

LORAC PRO PALET

Merhaba :)

Bol koşuşturmalı, stresli ve sınavlı bir hafta sonunun ardından haftanın en sevimli ve en keyifli gününe başladık öyle değil mi? :) Gelin o halde yeni haftanın ilk gününe yeni bir kozmetik üründen bahsederek başlayalım. Herkese keyifli okumalar dilerim :)


Lorac Pro far paleti Türkiye'de şatışı olmayan bir ürün. Ben Instagram üzerinden @simartkendini isimli kullanıcıdan 165,00 TL'ye satın almıştım. Kendisi güvenilir ve oldukça nazik bir hanımefendidir. Sayfasına bir göz atmanızı tavsiye ederim ;)

Gelelim palete;


Renkleri elimden geldiğince en iyi şekilde görüntülemeye çalıştım. Profesyonel bir fotoğraf makinem henüz olmadığı için cep telefonumla çekiyorum,umarım başarabilmişimdir :) Palet 16 adet fardan oluşmakta. Hem gündüz,hem de gece makyajı için ideal bir palet bence. 


Görsellerinde de gördüğünüz üzere palette ki renkler toprak tonlarında. Fırçanızı bir kez değdirmeniz ile birlikte pigmentasyonları oldukça iyi olduğu için rengi hemen göz kapağınızda beliriyor. Tabi farınızın kalıcılığını artırmak, göz kapaklarınızda birikmesini engellemek ve rengini en iyi şekilde vermesini sağlamak için mutlaka bir far bazı kullanmanız gerekiyor. Hele ki göz kapaklarınız da gün içerisinde yağlanma oluyorsa, bazsız kullandığınız farlar ya göz kapaklarınızda birikip kirli bir görünüme sebep olacaktır ya da birkaç saat içinde uçup gidecektir. Far bazı olarak concealerınızı da (göz altı kapatacısı) kullanabilirsiniz.

Benim bu palet içerisinde en çok kullandığım renkler; White, Cream, Taupe, Nude, Champagne ve Mauve. Genel anlamda hafta sonları dışarı çıkacak olursam far kullandığım için bazılarına hiç el sürmediğim rahatlıkla belli oluyor :) Renk tercihlerimden de anlaşıldığı üzere göz makyajımda doğal tonları kullanmayı çok seviyorum.

Elimin altında gündüz ve gece makyajı için hem mat hem de ışıltılı bir far paletim olsun, o da iyisinden olsun diyorsanız güvenilir kişilerden temin etmenizi tavsiye ederim. Kalitesi, kalıcılığı, renklerin pigmentasyonu ve renk skalası açısından benim best off'um diyebilirim. Farlar göz kapağımda o kadar kolay ve çabuk bir şekilde dağılıyor ki, hızlı bir şekilde göz makyajımı tamamlıyorum.

Yeni bir yazı ile tekrar görüşmek dileğiyle...
Sevgiler...





20 Mayıs 2015 Çarşamba

URBAN DECAY BIG FATTY MASCARA

Merhaba :)

Yeni bir ürün inceleme yazısı ile karşınızdayım. Bakalım bugünün konusu olan ürün hakkındaki düşüncelerim nelermiş? :)

Takip edenler çok iyi bilir yurt dışında birçok Sephora mağazasında Urban Decay markasına ait ürünler satılıyor. Markanın meşhur far paletlerini ( Naked 1-2-3 ) Youtube veya bloglar da görmemek neredeyse imkansız. Türkiye'de bu ürünlere sahip olabilmek için Instagram'da fellik fellik güvenilir satıcı arıyordu meraklıları ( bkz. BEN :P ) 

Derken derken Sephora Türkiye feryat ve figanlara daha fazla dayanamayıp 25 Nisan'da Urban Decay'in ürünlerini raflarına taşıdı. Ben de daha önceden araştırıp,güvenilir bir siteden Naked 3 satın almıştım. Ürünü aldığım firma da birkaç parça testerı hediye olarak göndermişti bana. Gelen testerlar içerisinde en ilgimi çeken ve beğendiğim ürün Big Fatty Mascara oldu.



Bu maskara plastik bir fırçaya sahip. Aynı zamanda hem uzun hem de biraz tombikçe. Kirpik yapıma en uygun maskaralar genellikle plastik fırçalılar oluyor. Bu maskara da kirpiklerime dolgunluk verirken, hem uzatıyor hem de güzel bir şekilde kıvırıyor. Özetle benim bir maskaradan beklentilerimin tamamını karşılayan bir ürün kendileri. Ve tabiki ülkemize gelir gelmez tam boyunu gidip satın aldım :)
Sonuç ise;


2.Fotoğraf biraz flu olsa da kirpiklerime yaptığı etki gözüküyor sanırım :)

Tekrar görüşmek üzere...
Sevgiler...

12 Mayıs 2015 Salı

BIODERMA SENSIBIO H2O

Merhaba...
Bloğu açarken istikrar ve devamlılık konusunda her ne kadar kendime telkinlerde bulunsam da arada ufak boşluklar oluşabiliyor. Ee iş ve özel hayatın getirileri diyelim bunlara :) Ama tabi ki fırsat buldukça naçizane yazı ve yorumlarıma devam etmeye çalışacağım ve umarım bu işi kıvırabiliyorumdur :)

Bugünün konusunu belirleyen ürün ise benim 32 yıldır memnuniyetle kullandığım cilt temizleme solüsyonum. Bu dünyadaki varlığım henüz 32 yıla ulaşmamışken o kadar çok özdeşleştim ki bahsi geçen ürünle bir önceki hayatımda da en yakın arkadaşım olabilir kendisi :)

Bioderma Sensibio H2O içeriğinin temiz ve dermokozmetik bir markanın ürünü olması nedediyle daha en başta insanın içinde güven duygusu oluşturuyor. Ben günlük cilt bakımımda her zaman cildimi köpüren bir temizleyiciyle kir ve makyajdan arındırdıktan sonra son rötuşu atmak ve cildimde kalan kalıntılardan kurtulmak için tonikleme işlemi yaparım. Şimdiye kadar birçok markanın toniğini kullanmışımdır lakin hiçbirinde istediğim etki ve sonucu yakalayamadım. Bazısı cildimi inanılmaz gerip kuruturken bazısı da yağlı,parlak ve yapış yapış bıraktı. Sanki yüzüm hiç temizlenmiyor,tonikle temizlerken köpürme ile karşılaşıyordum.

Cildim için en doğru toniği ararken Youtube da yerli/yabancı birçok makyaj artisti veya youtuber ın elinden düşürmediği bir ürün vardı ki onu hemen araştırıp ne işe yaradığını öğrenmem gerekiyordu.
Bu ürünün adı Bioderma Sensibio H2O idi. 



Sensibio H2O'yu hem makyajınızı temizledikten sonra tonik niyetine kullanabilir hem de çok üşendiniz bugün cilt bakımı yapmayacağım tembelliğim üstümde dediğinizde pamuğa dökerek cildinizi temizleyebilirsiniz. Makyaj yapmıyor olsanız bile sabah-akşam H2O ile cildinizi kir ve yağdan arındabilirsiniz.

Ben yüzümü yine her zamanki gibi köpüren bir temizleyici ile temizledikten sonra Bioderma Sensibio H2O ile siliyorum. Ben de yarattığı etki ise; cildimi tamamen kir,yağ ve makyajdan arındırıyor. Gözeneklerimi temizliyor. Gerilme,yanma,parlama,yağlandırma yapmıyor aksine cildimde ferah bir his bırakıyor ve rahatlatıyor. Bildiğim kadarıyla cildinizde var olan kızarıklıklara da iyi geliyor.

Bioderma Sensibio H2O'yu eczanelerden ve internet üzerinden güvenilir kozmetik sitelerinden satın alabilirsiniz. Genellikle bir alana bir bedeva kampanyalı olarak satılıyor ve böylelikle oldukça ekonomik oluyor. En son satın aldığım fiyat da 63,00 TL idi.

Bugünlük benden bu kadar,görüşmek üzere :)
Sevgiler...